Новини

Як прибрати накип у чайнику: ефективні засоби для всіх видів посуду

Накип у чайнику утворюється незалежно від його виду, а тому відповідь на питання як відмити електричний чайник від накипу буде таким же, як і для емальованого або металевого посуду.

Розберімося, як позбутися накипу в чайнику в домашніх умовах без магазинної хімії.

Як відмити чайник від накипу оцтом
Для цього потрібно приготувати суміш – на 1 л води 100 мл кислої рідини. Виливаємо все це в чайник і кип’ятимо. Якщо ж шар накипу був дуже великим, то повторюємо процедуру. Після цього потрібно буде добре промити посуд миючим засобом і ще раз прокип’ятити, але вже зі звичайною водою.

Як відмити електричний чайник від накипу
Накип в електричному чайнику виникає дуже швидко, проте очищення від нього вважається найледачішим і найменш трудомістким.

Розглянемо перший варіант, як очистити електрочайник від накипу содою. Для цього просто беремо столову ложку білого порошку, який знайдеться в кожній оселі, всипаємо в чайник і доводимо до кипіння. Залишаємо так до остигання і біжимо перевіряти результат.

Що найкраще розчиняє накип? Це, звичайно, лимонна кислота. Чудовий дешевий засіб, який залишає після себе свіжий аромат. Для цього нам знадобиться 1 або 2 упаковки лимонної кислоти (залежить від рівня забруднення чайника). Всипаємо у воду в чайник, натискаємо на кнопку включення і відпочиваємо, поки твориться магія.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.