Новини

Мерія сусіднього з Буковиною міста скасувала закупівлю 500 дронів-камікадзе

Уповноважений виконавчого комітету Івано-Франківської міськради з питань закупівель скасував придбання 500 дронів-камікадзе. Причина – обставини непереборної сили.

Інформація про це розміщена у системі Prozorro, пише видання galka.if.ua

Як раніше писала Галка, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради оголосив тендер на закупівлю 500 дронів-камікадзе. Очікувана вартість безпілотників складала 8 250 000 гривень. Переможцем торгів стало ТОВ “ГРУП ІНТРЕЙД” із Дніпра із ціною у 6 845 000 гривень.

Руслан Марцінків висловлював побоювання з того, що фірма-переможець не є виробником, а лише постачальником. Також для мера було сумнівно, що у фірми немає позитивного досвіду постачання такої великої партії дронів.

Своєю чергою депутат міської ради Олексій Петечел коментував широко анонсовану Марцінківим закупівлю словами “Карета може перетворитися в гарбуз“.

Закупівля 500 коптерів мала стати першою на виконання програми придбання 1000 дронів. Як стверджували в мерії, бюджетну програму про це затвердили ще у 2018 році.

Скасування закупівлі прокоментував голова Івано-Франківська.

“На жаль, сумніви справдилися. Переможець тендеру на закупівлю першої партії дронів – підвів. 11 грудня ми очікували на партію 500 пташок. Натомістьми не маємо ще навіть угоди з фірмою, що виграла тендер.

Чому? Все просто: учасник не завантажив в систему необхідну документацію. Відповідно укладати з ними договір не маємо права. Ось така відповідальність учасників…

Тому, зважаючи на ситуацію, місто скасовує цю закупівлю Сподіваюся, що 2-й оголошений тендер буде успішним“, – написав Руслан Марцінків.

Раніше повідомлялося, що Чернівці закупили безпілотників на 5,4 мільйона. Цьому передувала тривала закупівельна процедура, під час якої фірми-переможці також затягували тендери.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.