Новини

Зеленський прибув до Конгресу США

Президент України Володимир Зеленський прибув до будівлі Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка розташовується на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні.

Про це повідомляє телеканал ABC News. Президента України вже зустріли лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер і лідер республіканської меншості Мітч Макконнелл. Першу зустріч Зеленський проведе з сенаторами.

Також президент України має зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Крім того, пізніше Зеленський прибуде до Білого дому для зустрічі з президентом США Джо Байденом. Лідери України та США спільно виступлять на пресконференції.

У Білому домі раніше відзначили, що візит Зеленського до Вашингтону “з високими ставками” відбувається у “критичний момент”, коли обговорюється додаткова допомога для України.

Наразі запит адміністрації Байдена на виділення мільярдів доларів з метою надання допомоги Україні для боротьби з російським вторгненням, а також виділення допомоги Ізраїлю і Тайваню, перебуває у підвішеному стані через внутрішні американські питання – імміграційну політику і південний кордон.

Зокрема, республіканці у Сенаті добиваються значних змін щодо процедур надання притулку та інших імміграційних процедур в обмін на схвалення пакету додаткової допомоги обсягом на близько 110 млрд доларів, з яких близько 61 млрд передбачається для України.

Оновлено: Переговори Зеленського з сенаторами і лідерами меншості та більшості закінчилися. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

“Лідер більшості Чак Шумер дав короткий коментар, що “це була потужна зустріч. Президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що йому потрібна допомога, та якщо він її отримає, він може виграти цю війну”. Тепер на черзі зустріч зі Спікером”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.