Новини

Бійцям у лікарнях Чернівців потрібні білизна й засоби гігієни

Поранені військовослужбовці, які лікуються в медичних закладах Чернівців та області, потребують допомоги.

Про це розповіла ” ” волонтерка Любов Бойко, пише molbuk.ua

Потреби є постійно

За її словами, у медичних закладах Чернівців та області перебувають військові з усієї України. І якщо до місцевих навідуються друзі або родичі, які приносять усе необхідне, то захисники з віддалених регіонів часто не мають нікого, тому відчувають потребу в елементарних речах.

Медичні заклади, волонтери й усі небайдужі допомагають, чим можуть, але підтримка потрібна завжди. Адже поранених військових, на жаль, не меншає. Тож громадська організація “Єдина альтернатива” оголосила акцію “Ти не один!”

Можна передавати для воїнів речі особистого вжитку: спідню білизну, шкарпетки, рушники, засоби гігієни, спортивні штани, костюми тощо.

“Потреби є постійно, адже військових багато. Одні покидають лікувальні установи, інші прибувають. Дуже часто в них просто нічого немає, навіть таких речей, як зубна паста чи щітка. Тому потрібні елементарні засоби гігієни. Можна також дізнаватися на місцях, що саме потрібно. Дуже багато людей телефонують, хочуть самостійно віднести допомогу. Ми їх скеровуємо, і вони вже у самих медичних закладах запитують, що потрібно тому чи іншому пацієнтові”, – зазначає Любов Бойко.

Часом люди пропонують принести вживані речі – чисті, випрані, у гарному стані. Проте волонтери все ж просять із поваги до військових дарувати нове. Особливо якщо це стосується спідньої чи постільної білизни.

Щодо продуктів, то їх не збирають.

“Дуже багато продуктів швидко псуються, їх немає можливості зберігати в лікарнях. Не у всіх палатах є холодильники. Хоча, гадаю, солодощі, фрукти можна принести”, – каже Л. Бойко.

“Це те, що в наших силах зробити”

Часто захисники потребують спілкування. Вони не проти, щоби відвідувачі прийшли з ними просто поговорити.

“Ви можете зайти, роздати хлопцям речі, запитати про їхні потреби. Щось, можливо, потрібно докупити. Просто треба знати години відвідування. Потреби не зменшуються, а коштів у людей подекуди вже не вистачає, – зауважує волонтерка. – На другий рік війни вже є чимало тих, хто фінансово виснажився. Якщо на початках усього було багато і постійно, то зараз допомоги поменшало. Тому варто закликати людей, нагадувати. З цією метою ми й організовуємо акцію. Не обов’язково допомагати через нашу організацію. Люди можуть приходити самі до воїнів”.

На акцію відгукнулося чимало заможних людей, підприємців. Вони передають речі. Часом просто переказують гроші, щоби волонтери закупили те, що найбільш необхідне і потрібних розмірів.

“Але це зазвичай ті ж люди, які також стабільно допомагають і захисникам на фронті, купують дрони, тепловізори, авто. А тут потрібні елементарні речі, які може купити в тій чи іншій кількості будь-хто. Тож зробімо все, що в наших силах, для воїнів, які віддали своє здоров’я за нашу свободу”, – закликала Любов Бойко.

Куди приносити речі:

Збирають допомогу за адресою: Центральна площа, 4, кв. 13.

Контактні номери:

0977450221 та 0975712632

Номер картки банки:

5375 4112 1291 5941

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.