Новини

Ніколи це не ігноруйте. Кардіолог назвав перші ознаки серйозних проблем з серцем

Кардіолог та професор Ентоні Матур назвав перші “тривожні сигнали”, які точно не варто ігнорувати, адже вони можуть свідчити про серцеву недостатність.

Про це повідомляє Daily Express.

Перша ознака серцевої недостатності – відчуття задишки. Вона може з’являтися як під час фізичної активності, так і тоді, коли ви перебуваєте у стані спокою.Ще одна тривожна ознака – раптова слабкість та втома.

“При серцевій недостатності серце може зіткнутися з труднощами в забезпеченні організму достатньою кількістю кисню та поживних речовин, що призводить до недостатнього кровопостачання життєво важливих органів і м’язів. Це може призвести до непереборного відчуття втоми”, – пояснює видання.

Ще одна рання ознака ймовірних проблем – набряки. Іноді організм починає затримувати рідину через погану роботу серця. І тоді набряки з’являються на животі та ногах, зокрема на стопах та щиколотках.

Також слід звернути увагу на серцебиття. Якщо воно прискорене або нерегулярне – це ще одна тривожна ознака. Не слід ігнорувати хрипи та кашель, особливо якщо він з кров’ю.

“Раннє розпізнавання цих ознак має вирішальне значення для своєчасного звернення за допомогою. Хоча ці симптоми можуть бути пов’язані з різними проблемами зі здоров’ям, якщо вони не зникають або погіршуються, радимо проконсультуватися з лікарем загальної практики”, – додали у виданні.

Не ігноруйте ознаки серцевої недостатності. Якщо ви помітили, що з вашим організмом щось не так, зверніться до лікаря. Якщо ж вам раптово стало зле – не затягуйте та телефонуйте у швидку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.