Новини

У школах і дитсадках Чернівців відновлюють зовнішнє освітлення: чому раніше його не було

“Міськсвітло” планує відновити вуличне освітлення у навчальних закладах. Щоб території шкіл і дитсадків стали світлішими.

Про це у molbuk.ua розповів директор комунального підприємства Андрій Шалєєв.

“Мені розповіли, що через прогалини в законодавстві було ухвалено рішення не освітлювати ці території. Школи, дитсадки й лікарні до цього списку не внесли, і в багатьох із них відключили зовнішнє освітлення. Залишили лише там, де проходили магістральні лінії вуличного освітлення. Тому багато шкіл та дитсадків були освітленні лише частково. На сесії Чернівецької міської ради було озвучено протокольне доручення передати вуличне освітлення у навчальних, дошкільних і медичних закладах на баланс “Міськсвітла”. Після цього ми змогли розпочати роботи з відновлення зовнішнього освітлення”, – каже Андрій Шалєєв.

Уже відновили освітлення у кількох навчальних закладах.

“Є освітлення у ліцеях №4, 7. Тут були старі опори з дуже старими світильниками, які ще й обрізали. Ми усе відремонтували. У ліцеї №20, що на вулиці С. Воробкевича, освітлення було лише перед школою. Тепер освітлення є і на стадіоні, і на території школи. Також відремонтоване освітлення у ліцеї №4”, – сказав Андрій Шалєєв.

У “Міськсвітлі” запевняють, що роботи продовжать і наступного року в межах фінансування. Кошториси підготували для 60 дитсадків та шкіл.

“Зараз до нас звертаються з лікарень із проханням і їм відновити зовнішнє освітлення. Наразі йдеться про ремонт освітлення у міській дитячій лікарні, що на вулиці Буковинській. Маємо звернення з колишньої міської лікарні №4 в Садгорі. У планах відновити зовнішнє освітлення скрізь, де воно раніше було, але з роками було занедбане. Щоправда, це робота не на один рік і потребує значного фінансування”, – продовжує Андрій Шалєєв.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.