Новини

На Центральному кладовищі у Чернівцях стане легше орієнтуватися: встановили покажчики та банер

Комунальне ритуальне підприємство “Муніципальна ритуальна служба” за десять місяців цього року заробило два мільйони гривень. Для порівняння: за аналогічний період минулого року, воно зазнало збитків у 170 тисяч гривень.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль зазначає, що підприємство зараз на стадії реорганізації роботи, але воно працює і розвивається.

“Зміни, які відбуваються, орієнтовані на те, що комунальне підприємство має надавати послуги, і люди мають про них знати. Було розроблено сайт “Муніципальної ритуальної служби”. Тривалий час не могли його запустити через технічні проблеми, але зараз він працює. На сайті ritualservice.cv.ua можна отримати чимало інформації: порядок оформлення документів для поховання, які послуги надає підприємство, їхня вартість”, – каже Ігор Крохмаль.

На Центральному кладовищі з’явилась нова можливість для відвідувачів – прокладання електронних маршрутів до вибраного сектору. Біля кожного сектору встановлений покажчик з номером сектора та QR-кодом, зчитавши який, можна потрапити на карту кладовища sektor.cv.ua

Наразі на Центральному кладовищі працюють над тим, щоби відвідувачі легше орієнтувалися на території, адже воно займає 60 гектарів і має сто секторів.

“Не завжди люди можуть зрозуміти, де який сектор і як туди дістатися. Тому вирішили допомогти відвідувачам зорієнтуватися на цвинтарі. Підприємство замовило й встановлює в кожному секторі вказівники з QR-кодом, за допомогою якого можна буде бачити карту кладовища, схему руху, який це сектор, який сектор знаходиться поруч. Встановлено інформаційний стенд та 604 сучасних покажчики. Надалі плануємо наповнити базу ще інформацією з архіву, де буде вказано, хто похований у тому чи іншому секторі, щоб відвідувачам було легше знайти могили родичів”, – каже Ігор Крохмаль.

Також замовили банер зі схемою цвинтаря, номерами секторів, схемою руху. Його встановлять біля центрального в’їзду на кладовище.
Крім того, впорядковують організацію дорожнього руху на кладовищі.

“Тож замовили схему організації дорожнього руху. У перших секторах встановлять дорожні знаки, які вказуватимуть напрям руху. Територія дуже велика, тому людям іноді потрібно під’їхати до могили, щоб прибрати чи щось відремонтувати. Виконавчий комітет ухвалив рішення, що заїзд на кладовище буде платним. Зробили дороги в секторах, де зараз здійснюють поховання. Їх тут взагалі не було. Алеї вже засипали гравієм, наступного року покладемо тротуарну плитку”, – зазначив Ігор Крохмаль.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.