Новини

Йому був лише 21 рік: захисника з Буковини посмертно нагородили орденом «За мужність»

Буковинця Максима Колісника посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Про це повідомляє Недобоївська територіальна громада.

Нагороду вручили матері Оксані Вікторівні.

Максим родом із села Владична Чернівецької області.

Під час повномасштабного вторгнення, влітку 2022 року, хлопець був призваний до лав Збройних сил України. Служив у 8-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ї ОГШБр. Обіймав посаду заступника командира бойової машини, навідника-оператора гірсько-штурмового відділення.

Солдат загинув на початку березня 2023 року біля села Білогорівка на Донеччині. Виконуючи службові обов’язки, захисник врятував побратима, а сам отримав смертельні поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

“Неможливо уявити, наскільки сильним є материнський біль, коли долинає звістка із фронту про смерть рідного сина. На жаль, багато українських матерів переживають горе втрати за час російсько-української війни. Розділити його із ними у молитві до Бога – це наш обов’язок, це вияв вдячності, шани, поваги полеглим героям, подяка матерям, жінкам за їх жертовність, стійкість і патріотизм, а також величезну силу духу, завдяки якій вони змогли підтримати рішення своїх синів боротися з агресором”, – йдеться в повідомленні.

Світла пам’ять Героям, низький уклін і шана їх матерям!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.