Новини

Експерти пояснили, чому так важливо вміти добре готувати

Австралійські фахівці з Інституту досліджень харчування (ECU) вважають, що кулінарні навички можуть позитивно позначитися на самооцінці та емоційному здоров’ї.

Вчені провели дослідження за участю 657 осіб, які відвідували тижневий курс здорової кулінарії. І вивчили ступінь задоволеності між приготуванням та дієтичною поведінкою.

Як виявилось, в учасників, які вдосконалювали свої кулінарні навички, також покращили свої показники здоров’я, зокрема психічне. Позитивні зміни зберігалися протягом пів року після завершення програми, що свідчить про довгострокові вигоди від покращення кулінарних навичок та харчування.

Поліпшення якості дієти, включаючи збільшення споживання фруктів та овочів та зменшення споживання напівфабрикатів, є найкращою профілактичною стратегією для запобігання появі ожиріння та метаболічних порушень, а також пов’язаних з ними депресивних станів.

Це показують, що приготування їжі з використанням натуральних інгредієнтів може не тільки вдосконалювати смак страв, але й зміцнити здоров’я.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.