Новини

На Буковині найбільша кількість хворих на ГРВІ та COVID: які заходи можуть запровадити

Серед усіх областей України лише у Чернівецькій області на сьогодні перевищено епідемічний поріг за захворюваністю на грип, ГРВІ та COVID-19.

Про це в онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою заявив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України, пише molbuk.ua.

“Ми кожного тижня отримуємо цю інформацію і бачимо, що, наприклад, станом за цей тиждень перевищення епідемічного порогу лише в Чернівецькій області. У всіх інших епідпоріг не було перевищено”, – розповів Ігор Кузін.

За словами Ігоря Кузіна, провадження загальнонаціонального карантину не передбачається. Але це питання мають обговорити на комісії з техногенно-екологічної безпеки.

“На рівні Чернівецької області, якщо бачать, що це доволі стрімке зростання кількості хворих, вони ініціюють винесення цього рішення на комісію з техногенно-екологічної безпеки й ухвалюють рішення про певні обмежувальні заходи. Це може бути або продовження зимових канікул, або запровадження додаткової паузи у навчанні для дітей, щоб розірвати цей ланцюжок передачі, або впровадження маскового режиму, рекомендованого до застосування у певних місцях. Об’єм цих заходів затверджується рішенням обласної комісії. Загальнонаціональний карантин потенційно може розглядатися у тому випадку, коли у більшій частині областей сумарно ми бачимо перевищення епідемічного порогу”, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я.

Також у МОЗ повідомили, що Рівненська область без перевищення епідемічного порогу вже застосувала профілактичні заходи – продовжила зимові канікули, щоб не допустити наближення до цього епідемічного порогу.

“Загальнонаціонального карантину або таких обмежувальних заходів не передбачається, тому що зараз ми бачимо, що все ж таки протікання цього епідемічного сезону є відносно спокійним. Але локальних заходів, найімовірніше, будуть вживати від регіону до регіону залежно від того, як буде розвиватись ситуація”, – підсумував головний державний санітарний лікар України.

Ігор Кузін нагадав, що з жовтня розпочався епідемічний сезон захворюваності. І сумарно вже 1,3 млн українців перехворіли на грип або COVID-19 цього сезону.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.