Новини

В Україні створять Єдину соціальну систему: що вона передбачає

В Україні незабаром буде створено Єдину соціальну систему, де буде міститися вся інформація про отримувачів соціальної допомоги та види їхніх виплат.

Як розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Еспресо”, в ЄСС – єдиній соціальній системі буде видно, яку допомогу людина отримує і по яких програмах.

“Реєстр отримувачів соціальної підтримки готовий і поступово наповнюється. Переселенці вже там. Далі йдуть особи, які отримують субсидії. Далі ще допомога, яка стосуються дітей та людей з інвалідністю. Ми поступово затягуємо в Реєстр інформацію щодо всіх виплат та послуг, за рік-два там будуть всі українці, які отримують соціальну допомогу”, – сказала міністр.

Що стосується особистого кабінету користувача в такій системі, за її словами, наразі такого функціоналу немає, але він планується – кабінет отримувача допомоги й соціальної послуги.

“І коли людина претендуватиме на послугу, вона побачить всі можливі варіанти. Бо зараз люди іноді не усвідомлюють, яку допомогу і чому саме таку вони вже отримують, і на яку мають право. Кажуть, наприклад, що пенсія маленька. Але додайте ще 2000 гривень субсидії, ще 1000 гривень – надбавка на догляд. Можливо, ще якась допомога надається. І сукупно вже вийде помітна сума. Все має бути пораховано”, – зазначила Жолнович.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.