Новини

Якщо не буде коштів на допомогу Україні, поставки зброї припиняться, – радник Байдена

У Сполучених Штатів Америки закінчуються кошти для допомоги Україні, і якщо Конгрес не схвалить фінансування, поставки зброї Києву можуть припинитися. Таку заяву зробив під час брифінгу радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

“Без дій Конгресу у Адміністрації президента до кінця року закінчаться ресурси для надання більшої кількості зброї та обладнання для України і для надання озброєння з американських військових запасів без шкоди нашій власній військовій готовності. Ресурси, які Конгрес надав для України та інших потреб у сфері національної безпеки, зупинили російське просування в Україні, допомогли Україні досягти суттєвих воєнних перемог, включаючи відвоювання понад 50% території, яку Росія окупувала”, – зазначив він.

За його словами, зараз все залежить від Конгресу. Саме Конгрес повинен вирішити, чи продовжувати підтримку України в її боротьбі за свободу, або “Конгрес буде ігнорувати уроки, які ми вивчили з історії, і дозволить Путіну переважати”.

Він нагадав, що у США закінчуються гроші і “майже закінчився час”. Салліван закликав Конгрес схвалити запит Байдена на фінансування, який посилить нацбезпеку США і дозволить допомогти Україні в її боротьбі проти російської агресії.

“Якщо не буде фінансування для надання зброї Україні, ми просто не зможемо продовжувати передавати зброю”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.