Новини

Позбудьтеся їх негайно: названо 10 звичок, які висмоктують з вас сили та час

Відчуваєте, що вам не вистачає сил і часу, аби впоратися з усіма проблемами та завданнями протягом дня? Можливо, саме зараз настав для того, аби навести мінімальний лад у своєму житті – позбутися непотрібних речей та звичок, які забирають і ваш час і, що найголовніше, ваші сили.

Видання New Trader назвало 10 речей, явищ та поганих звичок, які варто залишити в минулому у першу чергу.

1. Дрібний безлад, що займає простір

Безлад накопичується непомітно, особливо у випадку з папірцями, такими як пошта, квитанції та нотатки. Спочатку ви не звертаєте уваги на ці дрібниці, але з часом безладу стає усе більше, він перевантажує ваш простір фізично та морально. Тож час від часу перебирайте свої полиці, шухляди та робочі столи викидаючи все зайве і непотрібне, та складаючи у спеціально передбачені місця те, що вам ще знадобиться.

2. Токсична дружба

Якщо у вас є друг, який створює вам самі проблеми замість радості дружнього спілкування, можливо, час переосмислити доцільність цих стосунків. Почніть ввічливо дистанціюватися, не різко, а поступово.

3. Самобичування

Слідкуйте за своїм внутрішнім голосом. Зверніть увагу, на чому зосереджені ваші розмірковування про себе. Якщо ви забагато думаєте про негатив, час серйозно попрацювати над своїм внутрішнім спілкуванням із самим собою. Навчіться зосереджувати думки на позитиві, а не на проблемах.

4. “Сміттєві” підписки в соціальних Мережах

Деякі люди бездумно підписуються на безліч сторінок в соцмережах. Їхня стрічка новин засмічується тонами непотрібного контенту, від якого немає жодної користі. Перевірте, чи не про вас ця історія? Скасуйте підписку на всі облікові записи, контент від яких не приносить вам нічого корисного, але забирає час, а можливо ще й псує настрій.

5. Нездорова їжа

Самопочуття, зокрема й ваш емоційний стан, значною мірою залежить від вашого меню. Зараз ми говоримо не про екстремально здорову дієту, а лише про те, що обідати фастфудом з дня у день – це одна з речей, яка насправді краде у вас енергію та сили. Просто не зловживайте важкою їжею, і все тут.

6. Хаотичні витрати грошей

Постійна нестача фінансів – одна з тих речей, що здатна загнати вас у перманентну депресію. І парадокс у тім, що зазвичай, проблема не у низьких заробітках, а у бездумних витратах. В інтернеті повно порад, як навести лад у власних фінансах, тож нема сенсу довго тут це пояснювати. Просто навчіться користуватися грошима, як належить дорослій людині.

7. Звички, що витрачають час
Хронічне зволікання з важливими проектами, бездумна втрата годин на перегляд відео в Інтернеті або навіть пліткування з колегами можуть витрачати дорогоцінний час. Позбудьтеся цих звичок, створивши чіткий графік для свого робочого дня та дотримуйтесь його. Нагороджуйте себе тоді, коли ви цього графіку дотримуєтесь.

8. Спиртне та сигарети

Про шкоду для організму від цих поганих звичок ви знаєте і без нас. Якщо вже ви й самі відчуваєте, що вам не вистачає сил, то може це і є той момент, коли варто позбутися справді зайвого у вашому житті?

9. Робота, яку ненавидиш

Потрібно щось змінити, якщо ваші робочі будні стали деморалізуючими або позбавленими сенсу. Почніть обдумувати альтернативні варіанти кар’єри, до яких ви могли б перейти, навіть якщо для цього потрібно кардинально змінити життя. Додавання повноцінної діяльності, яка відповідає вашим захопленням поза роботою, допомагає, поки ви не зможете зробити професійну зміну.

10. Неприємні спогади, які вас турбують

Старі рани, спричинені великими жалями, образами та помилками, можуть утримати вас від просування вперед, якщо залишити їх при собі назавжди. Ведіть щоденник, зверніться за консультацією до фахівця, поспілкуйтеся з друзями, які підтримають вас, щоб допомогти розібратися з жалем. Відмовтеся від очікування досконалості та помиріться з власним минулим. У вас будуть світлі дні, якщо ви не дозволите тіням минулого затьмарити їх.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.