Новини

Дві творчі роботи буковинських школярів здобули перемогу у челенджі «Українська мова важлива»

9 учнів із Буковини представляли область у мовному челенджі “Українська мова важлива”. Дві творчі робіт здобули перемогу у головній та спеціальній номінаціях.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

Челендж тривав із 1 до 20 квітня та був започаткований освітньою компанією HUMAN. Упродовж 20-ти днів учасники публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон, заполонивши їх патріотичними відео, малюнками та текстами на тему важливості рідної мови.

Організатори отримали 398 творчих робіт зі всіх куточків України, з великих міст та найвіддаленіших сіл, а також з Донецької та Луганської областей. Але саме учасники з Чернівецької області отримали перемогу в головній номінації “Авторський вірш” та спецномінації “Найатмосферніша творча робота”.

Так, із поезією перемогли Марія Малиш та Максим Слижук, учні 3-го класу Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Вони зняли ролик, у якому декламували авторські твори, грали на традиційних українських інструментів та показували простори Чернівецької області. Переможці зізнаються, що підготувати відео їм допомогли рідні та вчителька. За перемогу у номінації учасники отримають ноутбук від компанії HUMAN.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.