Новини

Карантин не звільняє від необхідності оплати за спожитий газ*

На період дії карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг у разі несплати рахунків. Проте деякі споживачі сприйняли цю інформацію хибно, подумавши, що за спожиті ресурси можна взагалі не платити. Але карантин не звільняє від необхідності оплати за спожиті ресурси. Варто пам’ятати, що борги потрібно буде повертати у будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Адже стягнення заборгованості в судовому порядку призведе до додаткових витрат з боку споживача. Наприклад, лише сума судового збору становить більш ніж 2 тис. грн.

Загалом буковинці з початку листопада збільшили заборгованість перед ТОВ “Чернівцігаз Збут” на 62%. Станом на початок лютого не мають боргів лише 20% споживачів. Близько половини боргів – це нарахування січня, а решта – заборгованість попередніх періодів. Також найбільшу заборгованість перед компанією мають жителі Чернівців.

Загалом “Чернівцігаз Збут” постачає газ до понад 235 тисяч побутових споживачів. Виходить, що безперебійну роботу компанії й постачання газу забезпечує меншість споживачів, які сумлінно виконують свої обов’язки з оплати за газ. Сподіваємося, що всі споживачі проявлять таку ж відповідальність та розуміння ситуації і будуть вчасно сплачувати за спожитий ресурс.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.