Новини

На фронті з перших днів війни: медики з Буковини надіслали допомогу своїм колегам на передову

Марія Чурікова та Наталія Чобан – медсестри Чернівецької обласної клінічної лікарні – на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Колеги вчергове зібрали допомогу для мужніх захисниць.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

“Підтримуємо зв’язок із нашими медикинями, які наразі перебувають на передовій. Вони повідомили, що теплим одягом, взуттям та їжею забезпечені. Єдине, чого не вистачає – смаколиків та певних медичних препаратів. Отож, як тільки ми дізналися, що волонтери їхатимуть у їхній бік, закупили солодощі, а серед ліків – жарознижувальні, протизапальні препарати, антибіотики, засоби для лікування ангіни, кашлю та закладення носа, певні мазі, гелі та протиревматоїдні препарати”, – розповіла головна медична сестра лікарні Віоріка Рошка.

За її словами, Марія Чурікова відзначилася ще під час пандемії ковіду.

“Марія працювала процедурною медсестрою у хірургічному підрозділі. Коли почалася пандемія, дуже багато працівників звільнялося, боячись заразити своїх дітей та літніх батьків удома. Марія ж одна з перших прийшла і сказала: “Я не боюся. Відправте мене в інфекційне відділення”. Коли пандемія стихла, вона попросила: “Відправте мене у важке відділення, де багато роботи”. А коли почалася війна, сказала: “Я хочу на фронт”. Тоді до неї долучилася і Наталія Чобан, яка теж виявила бажання служити на передовій. І коли їм запропонували працювати у військовому госпіталі, вони відмовилися і попросилися саме на фронт, – розповідає Віоріка Рошка.

Обох жінок вдома чекають діти. У Марії – дочка, яка навчається у Чернівецькому фаховому медичному коледжі, а у Наталки – син, ще школяр.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.