Новини

На Буковині аферисти лише за добу видурили у людей майже 100 тисяч гривень

Впродовж доби шахраї ошукали буковинців на суму майже 100 тисяч гривень. Поліцейські розслідують кримінальні правопорушення

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 1 грудня, із повідомленнями про вчинення шахрайських дій до поліції звернулися четверо жителів Чернівецького та Вижницького районів. Цього разу зловмисникам вдалося ошукати громадян під приводом отримання додаткового заробітку в інтернеті, захисту банківських рахунків та продажу товарів онлайн. Наразі співробітники поліції встановлюють осіб, причетних до вчинення протиправних дій відносно буковинців.

Зокрема, 28-річна жителька обласного центру розповіла поліцейським, що в одному із месенджерів інтернету отримала повідомлення про можливість онлайн заробітку та самостійно перерахувала на банківські картки нібито роботодавця 60 тисяч гривень. Після цього зв’язок з ним обірвався, а буковинка зрозуміла, що його ошукали шахраї.

Також із заявою про шахрайство до поліції звернулася 33-річна жителька села Нижні Петрівці Чернівецького району. Жінка розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував невідомий чоловік і представився співробітником служби безпеки банку. Він повідомив, що нібито зафіксовано спробу несанкціонованого доступу до її карткового рахунку і запропонував подбати про збереження коштів. Довірившись співрозмовнику, буковинка назвала необхідну конфіденційну інформацію, після чого з її карткового рахунку зникло понад 9 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 39-річна жителька Вижницького району. Буковинка розповіла правоохоронцям, що невідомі особи перерахували із її банківської картки на невідомі рахунки понад 4 тисячі гривень.

Цього ж дня внаслідок протиправних дій аферистів потерпіла 25-річна мешканка селища Красноїльськ Чернівецького району. Жінка розповіла працівникам поліції, що невідома особа під приводом купівлі товару в інтернеті, надіслала їй посилання, перейшовши за яким, з її банківського рахунку зникло 20 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Співробітники поліції Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки:

– якщо ви отримали інформацію про якісь проблеми з банківським рахунком – звертайтеся безпосередньо до відділення фінансової установи або телефонуйте за номером служби підтримки, зазначеному на звороті карти або офіційному сайті банку;

– ставтесь максимально уважно та критично до будь-яких пропозицій додаткового заробітку в мережі Інтернет – ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів;

– будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.