Новини

Виконроб будівельної бригади на Буковині у вільний час переправляв ухилянтів за кордон

СБУ на Буковині заблокувала ще один канал незаконного переправлення “ухилянтів” за кордон.

Про це повідомляє пресслужба управління СБУ в Чернівецькій області, передає molbuk.ua

Організував її мешканець Чернівецького району, який працює виконробом будівельної бригади, а у вільний від роботи час вирішив підзаробити послугами підпільного “туроператора”. Переправляв “клієнтів” поза межами пунктів пропуску на ділянках так званого “зеленого” кордону. Ціна питання становила 5000 євро з особи.

Читайте також: Студент Чернівецького університету вирішив допекти викладачеві й потрапив до в’язниці: що сталося

Чоловік намагався ретельно приховати докази своїх злочинних дій. Він спілкувався з “ухилянтами” за допомогою месенджерів. Місце й час зустрічі та розмір суми, яку необхідно сплатити, повідомляв виключно в ході розмови. Окрім того, задля власної безпеки зловмисник проводив візуальне спостереження за своїми “клієнтами” перед тим, як безпосередньо перевезти їх до місця перетину україно-румунського кордону.

Щоправда, такі заходи конспірації не допомогли – оперативники СБУ викрили злочинні наміри. Правоохоронці затримали організатора незаконного каналу разом із двома “ухилянтами” безпосередньо під час оборудки.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин і причетних до злочину осіб.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області спільно з прикордонниками та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.