Новини

У Чернівцях підліток та жінка отруїлися чадним газом: їх госпіталізовано

У Чернівцях 34-річна жінка та 13-річний юнак отруїлися чадним газом. Їх госпіталізовано, вони перебувають у стані середньої важкості.

Про це molbuk.ua стало відомо з допису Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області у фейсбук та публікації в телеграм “Чернівцігаз”.

Отруєння сталося у квартирі по вул. Переяславській. Постраждали жінка 34 років та дитина 13 років.

“До КНП “Міська клінічна дитяча лікарня” госпіталізували 13-річного жителя міста Чернівці. Юнак отруївся чадним газом внаслідок несправності газової колонки. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликались”, – йдеться в дописі.

Наразі, розподіл газу до квартири за цією адресою припинено. 

“Аби не наражати себе та оточення на небезпеку, закликаємо вчасно замовляти послуги обстеження та технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж і газового обладнання”, – повідомили в газовій компанії.

У ДСНС наголошують: перевірити справність газових колонок та пічок.

“Чадний газ — одна з найпоширеніших причин нещасних випадків в оселях, де користуються пічками, камінами або газовим колонкам. Він непомітний для зору і невідчутний на запах, проте здатний призвести до трагічних наслідків. Тому наголошуємо: перед тим, як розпалювати пічку та використовувати газову колонку, перевірте їх справність. У разі виникнення перших симптомів отруєння чадним газом (головний біль, нудота, задуха, слабкість, втрата свідомості) — негайно звертайтеся до лікувального закладу”, – наголосили в ДСНС.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.