Новини

Хімія для басейну: види та як використовувати*

Для забезпечення ідеально чистої води крім механічного очищення обов’язково використовується хімія для басейну. Основне завдання хімічних продуктів – це дезінфекція від патогенної мікрофлори та видалення забруднень, а також профілактика виникнення цих проблем.

Види хімічних засобів для басейну

Дезінфектанти на основі хлору або активного кисню знезаражують водне середовище, вбивають патогенну мікрофлору.

Альгіциди – знищують водорості та перешкоджають їх розмноженню, цвітінню водного середовища, позбавляючи його від зеленого кольору та неприємного запаху.

Коагулянти – збирають мікрочастинки бруду у великі вловні сполуки, тим самим повертаючи воді прозорість.

Хімія для видалення металів – перешкоджає утворенню різного роду нальоту та плям на поверхнях чаші.

Препарати для чищення чаші – очищають чашу від мінеральних відкладень, нальоту, вапна та мильних опадів.

Засіб для зимової консервації – перешкоджає розмноженню бактерій та водоростей взимку, коли басейн закритий.

Кроки застосування хімії для басейну

1. Вимірювання та контроль pH води в басейні

Перед кожною хімічною процедурою перевіряйте та регулюйте рівень pH води. Ось кілька причин, чому це важливо:

Безпека для людей:

Правильний рівень pH води створює безпечні умови тим, хто купається. Різна кислотність або лужність води може викликати подразнення очей та шкіри у людей, що плавають у басейні.

Ефективність хімічних продуктів:

Тільки при нормі pH 7.2–7.4 хімія буде виконувати свої функції для очищення води та чаші басейну.

Збереження чаші та басейнового обладнання:

Неправильний pH води може сприяти корозії металевих елементів у системі циркуляції води, як-от насоси та фільтри. Крім того, високий або низький pH може призвести до утворення відкладень та запахів, що може ускладнити обслуговування та очищення басейну.

Зручність та комфорт:

Вода з правильним pH буде більш приємною та красивою для купання. Це допомагає створити комфортні умови для плавців та додає задоволення від використання басейну.

1. Шокове хлорування

Шокове хлорування ефективно знищує бактерії, віруси та інші мікроорганізми у воді басейну.

Обробіть воду ударною дозою швидкодійного сухого або рідкого хлору згідно з інструкцією виробника. Як аналог можна застосувати продукти з вмістом активного кисню.

Застосовуйте шокове хлорування, якщо вода різко забруднилася. Часте використання басейну, значні атмосферні опади, надмірна кількість хлору або інших хімічних препаратів можуть викликати сильне забруднення водного середовища. Шокове хлорування допомагає відновити чистоту та ясність води, повертаючи її до оптимального стану купання.

Застосування альгіциду

Хлор не здатний запобігти розмноженню водоростей, тому після шокової обробки обов’язково застосуйте альгіцид згідно з інструкцією.

Регулярна дезінфекція

Покладіть у скімер чаші або дозатор хімії необхідну дозу таблеток повільної дії. Вони забезпечать необхідний для чистоти води рівень хлору.

Важливо дотримуватись інструкцій та дозування на пакуванні препаратів, а також враховувати рекомендації виробника. Зверніться до посібника користувача або проконсультуйтеся зі спеціалістами з обслуговування басейну, якщо у вас виникнуть питання або буде потрібна додаткова інформація.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.