Новини

Українців атакують шахраї: що відомо про нову цинічну схему та як від неї вберегтися

В Україні знову активізувалися шахраї. Цього разу вони вигадали схему, якою користуються у Facebook. Цинічна брехня призводить до того, що зловмисники отримують доступ до особистих сторінок людей у соцмережах.

Про це йдеться у Telegram-каналі “Центру протидії дезінформації”.

Як діють шахраї
У ЦПД пояснили, що зловмисники масово відмічають публічні сторінки (роблять теги) або надсилають користувачам спам-повідомлення. Вони закликають людей перейти за посиланням, при цьому аферисти маніпулюють на темах смерті, аварій та трагедій.

Зловмисники залишають приблизно такі тексти: “Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода”, “Смертельна ДТП на трасі забирає кілька життів”.

“Мета такої розсилки – змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі”, – додали у ЦПД.

Як вберегтися від шахраїв
Якщо ви отримали таке повідомлення або ж такий допис, надішліть скаргу та заблокуйте джерело розповсюдження фішингових посилань.Будьте пильними на не натискайте на лінки, які не викликають довіри.

“Якщо ж ви стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі – зверніться до кіберполіції або інших компетентних органів”, – додали у ЦПД.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.