Новини

10 тисяч євро за виїзд: 38-річний буковинець допомагав ухилянтам незаконно перетнути кордон

Учора, 26 листопада, буковинські правоохоронці викрили 38-річного жителя села Станівці, який за гроші обіцяв нелегально перетнути державний кордон двом чоловікам призовного віку. Поліцейські затримали фігуранта. Йому загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, передає molbuk.ua

Буковинець за гроші поза пунктом пропуску сприяв виїзду у Республіку Румунія двом жителям Миколаївської та Запорізької областей. За нелегальний перетин один із них заплатив організатору 4000 євро, інший – 5500 євро.

У межах села Опришени поліцейські затримали чоловіка у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Під час проведених слідчих дій працівники поліції вилучили гроші, документи та інші речові докази, які вказували на протиправну діяльність затриманого.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури поліцейські повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру.

Затриманому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території Буковини та встановлення інших осіб до організації кримінального правопорушення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.