Новини

У Чернівцях розгорнули додаткові ліжка для ковід-хворих

У Чернівецькій міській лікарні №1 розгорнули 25 додаткових ліжок для хворих на коронавірус.

Про це ішлося під час наради, яку провела заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак. У ній також взяли участь директор Департаменту охорони здоров’я Олег Чорний та заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк.

Також для прийому дорослих хворих із COVID-19 готують корпус дитячої міської лікарні. Необхідні документи вже сьогодні скеровано у Міністерство охорони здоров’я України та НСЗУ Національна служба здоров’я України.

Окрім того, учасники наради обговорили можливість розгортання додаткових ліжок для хворих на COVID-19 у обласній клінічній лікарні. Наразі тут є 222 місця для таких недужих, їхню кількість планують збільшити до 300.

Також у області проведуть інвентаризацію кисневих концентраторів. Апарати, які не використовують, передадуть у міську дитячу лікарню, де планують лікувати дорослих із коронавірусом.

Наразі міські госпітальні бази заповнені на 75%. Тим часом, число хворих на коронавірус у Чернівцях останніми днями зростає. Так, із 386 випадків інфікування, які зафіксували за добу 16 лютого, 203 – у столиці Буковини, тобто 53%. За словами головної санітарної лікарки області Наталії Гопко, за період із 9 до 15 лютого 32% зразків, які надходять до лабораторії для ПЛР-досліджень, доправляють із Чернівців. Також у місті майже на 30% перевищено епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ.

– Як свідчать наші епідеміологічні розслідування, у 85% випадків хворіють у родинах, де діти відвідують заклади освіти. Зважаючи на це, рекомендуємо перевести школи Чернівців на дистанційне навчання, – зазначила Наталія Гопко.

Юрій Лесюк зазначив, що місто не розглядатиме можливість онлайн-навчання у школах, але готове запроваджувати комплексні карантинні заходи, якщо це буде необхідно. Він запевнив, що у лікарнях розгорнуть додаткові ліжка для хворих на COVID-19, а також розпочнуть формувати резерв медичних працівників, які працюватимуть із такими недужими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.