Новини

Як вибрати планшет для перегляду фільмів?*

Планшети взяли найкраще від смартфонів та ноутів. Вони компактні, легкі й ергономічні, водночас автономні та потужні. Що ще потрібно для споживання мультимедійного контенту?

Вибрати інтернет-планшет для перегляду фільмів не так вже й складно. Навіть за зовнішніми ознаками можна зрозуміти, наскільки девайс підходить для кіносеансів. Наприклад, планшет iPad Pro шостого покоління — ідеальне рішення. У нього великий екран, тонкі рамки та корпус, який легко зафіксувати у зручному положенні за допомогою підставки. Натомість компактний Леново Таб М8 краще залишити для читання чи ігор. Для динамічних кадрів зі спецефектами екранного простору у нього відверто мало.

Орієнтуватися виключно на зовнішні особливості ризиковано. Можна проґавити суттєві технічні недоліки, які будуть заважати в процесі експлуатації.

Характеристики дисплея

З розміром все зрозуміло — що він більший, то краще. До характеристик матриці — конкретні вимоги:

Висока роздільна здатність. Щоб не “шпортатися” очима об зернисті пікселі, варто обирати Full HD або вищу роздільність.

Кут огляду. Якщо екран якісний, на нього можна дивитися під будь-яким кутом, і зображення не спотворюється.

Антивідблискове покриття. Не завадить для перегляду просто неба або поряд з великими вікнами.

Ліофобне покриття. Протистоїть “заляпуванню” скла.

Широке колірне охоплення. Для реалістичного, насиченого та максимально живого зображення.

Частота оновлення. Достатньо навіть базової, але найкращі враження від графіки — при 90 або 120 Гц.

Автономність

Відеоролики у високій якості швидко розряджають батарею, особливо, якщо дивитися їх онлайн — з застосуванням Wi-Fi або мобільного інтернету. Потрібна висока енергомісткість для тривалої роботи без підзаряджання. Об’єму як у смартфонів (4000-5000 мАг) замало. Оптимальний показник стартує від 7000 мАг, а для перегляду фільмів чи телесеріалів у режимі нон-стоп — від 12000 мАг.

Звук

Слабка вбудована аудіосистема — не перешкода для відтворення відео, адже можна увімкнути навушники. Так навіть зручніше, якщо треба розважитися в автівці чи літаку. Для домашніх посиденьок з понад двоє глядачів цей варіант не підходить. Тож краще витратити додаткових кількасот гривень, щоб отримати якісний заводський звук. Динаміки студійної якості з підтримкою просторового аудіо та інших просунутих технологій не завадять.

Кількість пам’яті

Кінофільми займають чимало місця на диску. Годинний ролик у Full HD “важить” понад 1,5 Гб.

У місцях, де майже завжди доступне стабільне інтернет-підключення, можна обмежитися планшетом з накопичувачем на 64 чи 128 гігабайтів.
Без інтернету або з уривчастим з’єднанням кінокартини доведеться завантажувати, отже, менш як 256 Гб не варто навіть розглядати.

Щоб звузити коло пошуку, підбирати планшет для фільмів доцільно з категорії “Мультимедійні”. Вона включає моделі з гарною картинкою та потужним звучанням.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.