Новини

У міській раді пояснили, чому цього року не буде валідаторів у приватних маршрутках Чернівців

Наприкінці року Чернівецька міська рада має провести конкурс для визначення оператора безготівкової оплати у маршрутках. Запускати валідатори для приватних перевізників планують вже наступного року.

Про це molbuk.ua розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Конкурс на визначення оператора безготівкової оплати довелося перенести.

“Ми мали визначену дату конкурсу, на нього подався один учасник. Але він відкликав свої документи через те, що у нього не усе було готове. 27 грудня буде повторний конкурс. Якщо визначимо оператора, тоді зможемо запускати процес безготівкової оплати в приватних маршрутках. Рішення виконавчого комітету ухвалено, і приватні перевізники, відповідно до договору, повинні встановлювати валідатори”, – пояснює Ігор Крохмаль.

Перевізники мають встановлювати валідатори за свої кошти.

“Перевізники вже цікавляться в оператора, чи можливі оплати частинами. Дехто висловлював пропозицію, щоб підвищити тариф до 15 гривень, щоб компенсувати закупівлю валідаторів. Але ми на це не погоджуємося”, – зазначає посадовець.

За словами Ігоря Крохмаля, чимало перевізників не проти запровадження безготівкового проїзду.

“Спілкувався з перевізниками і не проти безготівкової оплати ФОП Гнатюк, ТОВ “Диліжанс”, ТОВ “Денисівка”, “Чернівці 2004″. Це найбільші приватні перевізники, і вони готові працювати з валідаторами. У тролейбусного управління вони хочуть замовляти послуги контролерів. Звісно, буде частина перевізників, які не захочуть працювати з валідаторами й відмовлятимуться від маршрутів. Тоді будемо робити ці маршрути комунальними”, – сказав Ігор Крохмаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.