Новини

Померла 59-річна відома чернівецька художниця Марина Рибачук

У віці 59 років померла відома чернівецька художниця, членкиня Національної спілки художників України Марина Рибачук.

Про це повідомляє Чернівецький обласний художній музей у фейсбук, передає molbuk.ua.

“Співробітники Чернівецького обласного художнього музею висловлюють щирі співчуття рідним і близьким з приводу смерті відомої буковинської художниці Марини Василівни Рибачук. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи”, – повідомили в музеї.

Що відомо про Марину Рибачук

Народилася у місті Донецьк. Живопису та малюнку навчалась в студії Народного художника УРСР Холоменюка Івана Олександровича в м. Чернівці. Вищу освіту здобула на художньо-графічному факультеті Івано-Франківського педінституту ім. Василя Стефаника.

Членкиня Національної спілки художників України з 2010 року.

Жила та працювала в Чернівцях. Учасник численних обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок.

Постійна та улюблена тема її творчості – архітектурний пейзаж старовинних міст Західної України, насамперед рідного міста Чернівці.

Картини Марини Рибачук зберігають у Чернівецькому обласному художньому музеї, Чернівецькому будинку-музеї Ольги Кобилянської, у музеї видатних діячів української культури (музей Лесі Українки) в Києві, в музеї історії Буковини міста Сучави (Румунія), в осередку спілки гуцулів Румунії в селі Репедя Марамориш (Румунія), в колекції Темістокля та Орисі Вірст у місті Лес Іссамбр (Прованс, Франція) та багатьох приватних і офіційних колекціях в Україні та світі.

При підготовці матеріалу використовувалися дані з сайту Wikipedia.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.