Новини

Поряд з Україною виявили два осередки індійського штаму коронавірусу

У Польщі підтвердили два осередки індійського штаму коронавірусу. В країні побоюються, що він спричинить нову хвилю захворювання.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомив у вівторок глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає Укрінформ.

За його словами, всього діагностовано 16 випадків інфікування індійським штамом коронавірусу поблизу міст Варшава і Катовіце. Як вказав міністр, нові мутації коронавірусу можуть призвести до чергової хвилі пандемії COVID-19, через це уряд Польщі вводить безумовний карантин для прибулих із Індії, а також Бразилії та ПАР.

Перший випадок індійського штаму був зафіксований кілька днів тому у польського дипломата, який працював у посольстві в Індії. Його у тяжкому стані було доставлено разом з вагітною дружиною, у якої теж було діагностовано COVID-19, та їх малолітніми дітьми спеціальним літаком з Делі до Варшави. Цей штам коронавірусу було діагностовано також у монахині, яка повернулася з місіонерської поїздки до Індії.

Заступник глави МОЗ та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко оголосив про закриття кордону для Індії з 2 травня . Таке рішення прийняли через спалах COVID-19 в Індії протягом останнього тижня.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) назвала причину нового спалаху коронавируса в Індії. Цьому сприяли “ідеальний шторм” масових зібрань, низький рівень вакцинації та більш поширення більш заразних штамів вірусу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.