Новини

Психологиня з Чернівців розповіла, як заспокоїти дитину, яка хвилюються через повітряну тривогу

Війна приносить в життя дітей втрату, невизначеність, активізує страх і тривогу. Діти втрачають звичну повсякденність та впорядкованість життя. Відчуття безпеки та захищеності діти шукають у батьків.

Як розмовляти з дітьми про війну, ” ” розповіла психологиня Наталія Круглашова.

Читайте також: “Не треба приховувати”: психологиня з Чернівців розповіла, як говорити з дитиною про війну

– Як заспокоїти дитину, яка хвилюється через сигнал повітряної тривоги?

– Це абсолютно нормальний процес. Проте діти – це діти, а дорослі – це дорослі. Основне завдання других довести до перших те, що вони будуть захищати їх. Для дитини головне почуватися захищеною. Лишень слова мало що говорять. Наприклад, звучить сигнал тривоги. Діти зі школи знають, що потрібно бігти в підвал, а вдома батьки не роблять цього. Це не добре, тому мають бути відповідні узгоджені дії.

Якщо це спокійний регіон, ми не сидимо в коридорі. Добре, але тоді дитині потрібно розповісти алгоритм: “Я зараз подивлюся в телеграмі, куди летять ракети. Якщо я почитаю, що якась небезпека існує і для нас, то ми одразу підемо у підвал”. Якщо дорослі це знають і пояснюють дитині, то їй буде набагато спокійніше. Ще є один момент. Ми переконуємо дітей, що вони в безпеці, але до них все одно доходить інформація, що десь інші діти гинуть. Для дитини це дуже страшно, але про це потрібно говорити.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.