Новини

“Між Львовом і Чернівцями обираємо столицю Буковини”: стартував туристичний сезон

В Україні розпочався туристичний сезон, а так як Чернівці є одним із найпопулярніших міст для екскурсій, на вихідні у історичній частині міста можна зустріти багато туристичних груп.

Туристи розповіли кореспондентці molbuk.ua що їм сподобалася в Чернівцях.

“Ми приїхали із Кам’янця-Подільського, поки вихідні вирішили помандрувати трохи, вибрали Чернівці, бо дуже любимо ваше місто. Стараємося приїжджати сюди хоча б раз у рік, але ось така мандрівка із екскурсійною групою у нас із чоловіком перша”, – розповідає пані Людмила.

Подружжя туристів каже, що їм у Чернівцях найбільше подобається архітектура, тому за нагоди не втрачають можливості відвідати Чернівці.

“Чернівці, як називають їх в Україні, маленький Париж. Вибираючи між Львовом і Чернівцями – обираємо саме перлину Буковини, бо тут так гармонічно історія вписується в сьогодення”,- каже чоловік Людмили Олександр.

Та за словами Олександра у міста є й недоліки.

“Місто гарне, безумовно, але воно ж українське… Дороги тут погані, особливо бруківка, та й стара вона. Хоча зараз стало чистіше. Минулого разу, коли приїжджали, то бачили переповнені урни із сміттям, зараз же такого не помітили. Але урн би побільше поставили”, – сміється чоловік.

“Після такого тривалого локдауну до Чернівців приїхало багато людей, більшість добиралися приватним транспортом, бо поки з транспортом. Були люди з Тернополя, Києва, Чернігова, Ніжина, казали, що приїхали в Чернівці за порадами знайомих, які розповідали, що тут дуже круто. От і їхали сюди на Великдень родинами”, – каже директорка муніципальної бібліотеки та екскурсовод Леся Щербанюк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.