Новини

Мобілізація в Україні: в яких випадках можуть призвати до ЗСУ студентів

На даний момент законодавством передбачено, що студенти, які навчаються на денній формі навчання в середніх спеціальних, середніх технічних, вищих навчальних закладах, але саме на денній формі навчання незалежно від того, за бюджетний кошт чи на платній основі, потребують відстрочки від мобілізації на термін навчання. Незалежно від віку.

Про це сказав підполковник Володимир Фітьо, начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних Сил України в інтерв’ю виданню НВ, відповідаючи на питання щодо того, які зараз діють обмеження щодо мобілізації студентів, і чи зміниться це найближчим часом з огляду на потребу війська в людях.

Якщо студента було відраховано, або він взяв академічну відпустку, і на даний момент студенту від 18 до 27 років, то такий студент під мобілізацією наразі теж не підпадає, адже він у категорії призовників, додав Фітьо.

Якщо ж студента віком від 27 років, який навчається на денній формі навчання, відраховують, чи він отримує академічну відпустку, то такий студент підпадає під мобілізацію.

“Для студентів важливо знати і пам’ятати, що кожного року вони особисто мають надавати довідку про те, що вони навчаються на денній формі навчання відповідного навчального закладу, до свого територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, – наголосив Володимир Фітьо.

Читайте також: “Мобілізація здорового ґлузду”: у Раді хочуть запропонувати студентам безкоштовне навчання в обмін на службу в армії

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.