Новини

Ситуація на польському кордоні ще більше ускладнилась

Ще один з великих пунктів пропуску на українсько-польському кордоні заблоковано польськими протестувальниками.

Мова йде про “Медику”, суміжному з українським пунктом пропуску “Шегині”, через яку весь цей час ще відбувався рух вантажівок в Україну.

Протестувальники з проросійської партії “Конфедерація” спочатку узгодили з місцевою владою дозвіл на протест з 23 по 26 листопада, але пізніше продовжили її до 3 січня 2024 року.

Разом з тим, організатор блокади вантажівок з Україною Рафал Меклер повідомив у Facebook про продовження своєї акції ще на місяць на одному з переході.

“Ми подали ще одну заявку. Протест у Дорогуську продовжено до 1 лютого 2024 року. Прийнято без заперечень”, — написав він.

Очевидно, що така поведінка свідчить про небажання домовлятись, хоча українська сторона спільно з польською та європейською вже не раз зустрічалась з протестувальниками та йшла на певні поступки.

Блокування україно-польського кордону, за деякими підрахунками, вже принесло Україні збитків на 400 млн євро. Окрім того, через невідповідні умови в чергах гинуть люди – нещодавно стало відомо про смерть вже другого українського водія у вантажівці.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.