Новини

Тести ПДР – як відбувається підготовка майбутніх автомобілістів*

Як відбувається підготовка майбутніх автомобілістів

Напевно більшість з нас знає як готують майбутніх автомобілістів. І насправді все досить просто. Щоб отримати посвідчення водія необхідно пройти курс в спеціальній школі та скласти іспит в Головному Сервісному Центрі. Про іспити ходить величезна кількість різних чуток, що неможливо здати тестування з першого разу, що на комп’ютерах свідомо запрограмовані помилки та інше.

Але все це тільки чутки. Тести дуже зрозумілі, ознайомитися з ними ви можете на нашому сайті Green Way, тести ПДР. Щодо іспиту з водіння, то він теж не складе труднощів для тих, хто відповідально ставився до процесу навчання.

Навчання відбувається в спеціальній автошколі та містить 2 частини: теоретичну і практичну. Принцип підготовки в школах однаковий, тому приділяти особливу увагу до вибору місця не варто.

Теоретична частина

Теорія – дуже важлива складова. І варто дуже відповідально поставитися до вивчення теоретичного матеріалу. Треба ретельно все засвоїти, адже від цього будуть залежати ваші дії на дорозі в майбутньому. На теоретичних заняттях ви: дізнаєтесь про всі ПДР, які діють в Україні; навчитись надавати невідкладну медичну допомогу; дізнаєтесь про будову автомобіля.

Протягом всього курсу ви будете тренуватися у проходженні тестування. Воно дуже схоже з тим, що ви будете здавати в ГСЦ. Такі тести допоможуть оцінити рівень ваших знань, і якщо є необхідність повторити той чи інший матеріал. На відміну від головного іспиту, на проміжному тестуванні ви можете допускати будь-яку кількість помилок. У той час як тестуванні в ГСЦ ви можете допустити не більше 2-х помилок. В іншому випадку вас не допустять до іспиту з водіння і вам доведеться складати його ще раз через деякий час.

Від теорії до практики

Практичні заняття починаються не відразу, а після того, як ви засвоїте базові знання.. Проводяться вони індивідуально з кожним учнем. При цьому існує мінімальна кількість занять, які ви маєте відвідати.

На практичних заняттях ви навчитесь:
сідати в автомобіль;

перемикати швидкості;

запускати та глушити двигун;

рушати з місця та гальмувати;

повертати та розвертатися;

паркувати автомобіль і т.д.

Перші заняття будуть проходити на спеціальному майданчику. Лише після того, як ви освоїте базові навички вам вирішувати виїхати на дорогу. В цьому випадку завжди будьте уважні та зосереджені на дорозі. Від ваших дій залежить безпека не тільки вас, але й інших учасників дорожнього руху. Уважно слухайте інструктора і не бійтеся ставити питання. Всі автомобілісти колись вчилися.

Іспит

Пройшовши навчання й отримавши всі необхідні знання і навички вас допустять до головного іспиту. Єдиним нюансом є проходження медичної комісії. Вона є обов’язковою.

Щоб успішно скласти іспит в першу чергу потрібно скласти тести ПДР та набрати не менше 18 правильних відповідей з 20. У тестах ви не зустрінете нічого нового. Але щоб бути максимально підготовленим краще ще раз уважно вивчити всі правила. У цьому вам допоможуть ПДР-онлайн.

Після здачі теорії ви відправляєтеся на іспит з водіння. На ньому ви продемонструєте основні навички водіння. У разі успішної здачі й цієї частини ви в той же день станете володарем водійського посвідчення і будете називатися автомобілістом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.