Новини

Дві вулиці в селі на Буковині перейменували на честь загиблих захисників

Дві вулиці у Клішківцях носитимуть імена загиблих захисників. Відповідне рішення ухвалила сесія сільської ради. Так, вулицю Горького та її провулки вирішили перейменувати на Михайла Богачика, а Ватутіна – на Олександра Шквари.

Про це повідомляє Чернівецька облрада, пише molbuk.ua

Михайло Богачик захищав країну 2015 року – був мобілізований до лав Сил антитерористичної операції.

Більше року він воював проти російської агресії на Донеччині. Коли почалася повномасштабна війна, досвідченого атовця призвали до лав Збройних Сил України.

З 25 лютого 2022 року і до останнього подиху Михайло мужньо виконував свій військовий обов’язок на різних ділянках фронту, проходив навчання у Німеччині з організації тактики і ведення бою, побував у найгарячіших точках зіткнення з окупантами. Мав позивний “Миш”.

Життя Михайла Богачика, молодшого сержанта, командира аеромобільного відділення аеромобільного взводу 1 аеромобільної роти аеромобільного батальйону обірвалося 2 вересня 2023 року під час ворожого мінометного обстрілу в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

40-річний клішківчанин Олександр Шквара не шукав відмовок, не ховався, бо ж на свої очі бачив, яке страхіття твориться в Україні. Коли принесли повістку, сказав, що мусить іти.

Пройшов навчання у військовій частині у Ярмолинцях. Його бригада виконувала завдання із мінування та розмінування територій. Старший солдат, водій третього транспортного відділення інженерно-технічного взводу 3-ї окремої танкової Залізної бригади (В/ч 2573) Олександр Шквара помер від серцевого нападу в селі Гусинка Куп’янського району Харківської області.

Всередині листопада відбулися громадські слухання щодо питання перейменування. Громада одноголосно ухалила рішення.

Читайте також: Криворучко, Горбач, Куліш: на честь кого називають вулиці Чернівців

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.