Новини

У Міноборони розповіли, як будуть інтегрувати літаки F-16 у систему українського війська

Україна представила західним партнерам концепцію з інтеграції винищувачів F-16 у загальну систему ЗСУ. Як повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, це відбулось на конференції у Копенгагені (Данія).

“Представив концепцію – спеціально створеної при Міністерстві оборони України структури, основною метою якої є організація всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України. Програма матиме два етапи розгортання: “швидкий трек”, розрахований до кінця 2024 року, та “масштабування”, – зазначив Павлюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, основними напрямами роботи структури стануть: підтримка та розвиток інфраструктури аеродромів (авіаційних баз); всебічний захист аеродромної інфраструктури, включаючи систему ППО; відбір та навчання льотного складу й іншого авіаційного персоналу; підтримка життєвого циклу літаків і логістичне супроводження; міжнародна комунікація та інші юридичні, фінансові, безпекові і адміністративні функції.

“Станом на листопад 2023 року за сприяння іноземних експертів в Україні продовжується оцінка аеродромів для багатоцільових винищувачів, а перші українські льотчики та інженери продовжують навчання на F-16, яке розпочалося у серпні цьогоріч”, – йдеться у повідомленні Павлюка.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.