Новини

У Чернівецькому перинатальному центрі організували захід для передчасно народжених дітей та їх батьків – фото, відео

Сьогодні, 17 листопада, у Чернівецькому обласному перинатальному центрі організували захід до Міжнародного дня передчасно народженої дитини.

Про це повідомляє molbuk.ua

З нагоди цього дня до перинатального центру запросили батьків та дітей, які передчасно з’явилися на світ.

Мати Адріана має однорічного сина Даниїла, вони разом завітали сьогодні до центру. Жінка розповідає, що народила свою дитину на сьомому місяці вагітності, з вагою – 950 грамів.

“Даниїл народився на 29 тижні моєї вагітності. Після його народження, ми перебували у перинатальному центрі близько двох місяців. Перші тижні були складними для нас, але підтримка рідних, лікарів дуже допомогла. Щаслива, що маю такого синочка. Хочеться сказати батькам, які стикнулися з передчасним народженням дитини, щоб вони не лякалися, щоб вірили в лікарів, не складали руки та підтримували своїх діток”, – каже мати Адріана.

На заході також був присутній маленький гість Богданчик. Ще чотири роки тому хлопчик народився з вагою 500 грамів. Марія, мати хлопчика, після виходження свого малюка стала координаторкою асоціації батьків передчасно народжених дітей “Ранні пташки”, і сьогодні активно продовжує допомагати людям, які стикнулися з такою ж ситуацією в житті.

“Я теж мама передчасно народженої дитини та у свій час, я не розуміла, що це таке. Тому, вступивши в цю асоціацію, вирішила допомагати батькам, які потребують як спонсорської, так і психологічної допомоги. Щоб пройти та пережити такий період у житті, потрібно багато сил, терпіння, а найголовніше – підтримка близьких”, – розповідає Марія.

Виконувачка обов’язків генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру Любов Годнюк каже, що “жінки, які виходжували передчасно народжених дітей, це великі героїні”.

“Жінки, які передчасно народжують, вони потрапляють у пастку відчаю та зневіри. Та сьогодні, дивлячись на цих діток, які до нас завітали, ми можемо точно сказати, що героїзм мами, лікарів – має прекрасний результат”, – зауважила Л. Годнюк.

На захід також завітав голова обласної ради Олексій Бойко. Він відзначив нагородами обласної ради представників колективу перинатального центру.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.