Новини

«Дехто жодного разу не прийшов на репетицію»: чи справді у філармонії Чернівців скорочують працівників

У Чернівецькій обласній філармонії скорочують кількість працівників.

Із такою скаргою до molbuk.ua звернулася частина з них, побажавши залишитися анонімними.

У Чернівецькій ОВА зазначають: ставлять задачу не скоротити штат, а навпаки, розвивати філармонію.

За словами керівниці управління культури ОВА Олени Боднар, чернівецька філармонія за кількістю працівників – найбільша в Україні. Тут працюють 298 людей, налічується 8 колективів.

“Станом на 1 вересня було 90 вакансій. Це пов’язано з різними причинами. Багато митців пішли у ЗСУ, хтось виїхав. Відсутність кваліфікованих кадрів зараз у кожній професії. В одному колективі – 30-40 вакансій”, – зазначає О. Боднар.

Водночас очільниця обласної культури припускає, що звільнення справді можуть відбуватися, але на це є об’єктивні причини.

“Можливо, у когось закінчився контракт, а з ним не продовжили. Це відповідальність директора установи. Якщо сьогодні установа ухвалює рішення про те, щоби не продовжувати або взяти на конкурсній основі іншого кандидата, – це їх право. Будь-яке рішення ми підтримаємо.

Додатково також переглядається адмінперсонал, кого можна оптимізувати, що можна замінити на камери відеонагляду (водіїв, охоронців, гардеробниць). Не наша задача – скорочувати колективи, навпаки, дати їм можливість проявити свою творчість, дати їм майданчики”, – каже О. Боднар.

Разом із тим, є колективи, які не здійснили жодного концерту за рік, провадить посадовиця.

“Або де велика кількість танцівників, співаків, які жодного разу не з’явилися на репетицію. Це все обліковується. Натомість є ті, хто працює і дає велику кількість концертів і вистав. Нам важливо, щоб у людей був стимул і вони розуміли, що творчість вимагає дуже багато роботи. Не можна залишатися завжди заслуженим чи народним”, – розмірковує чиновниця.

Загалом у філармонії спостерігаються позитивні тенденції.

“У філармонії – серйозна активність. Якщо порівняти їхні доходи минулих років і за 9 місяців 2023 року – ріст очевидний. За 2021 рік філармонія заробила 1 мільйон 627 тисяч гривень. За 2022 рік – 2 мільйони 996 тисяч гривень. За 9 місяців 2023 року – уже більше, ніж 3 мільйони. Тож заклад працює”, – підсумувала Олена Боднар.

Раніше molbuk.ua писав про ситуацію з бібліотеками краю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.