Новини

Понад 12 тисяч українських військових пройшли підготовку за програмою НАТО – Міноборони

Понад 12 тисяч українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації у межах програми НАТО “Удосконалення військової освіти” (DEEP).

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, йдеться на його Facebook-сторінці.

Він зазначив, що Україна посилює інтенсивність спільної роботи із НАТО у програмі DEEP, зокрема у підготовці науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців як для викладання процедур планування та прийняття рішень за стандартами Альянсу (TLP, MDMP, OPP), так і в частині посилення мовних спроможностей.

Також триває й підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу. Зазначається, що за сприяння програми DEEP розроблено ряд базових документів щодо змін у вищій військовій освіті. Зокрема, Дорожня карта вдосконалення мовної підготовки в ЗСУ, а також Концепція трансформації системи військової освіти.

“На шляху реалізації намічених амбітних планів нам знадобиться допомога іноземних радників, експертів НАТО та Програми DEEP. З цією метою цього року розроблена “Візія системи “патронажу” держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України”, – розповів Павлюк.

Він додав, що основним завданням є інтеграція системи військової освіти України в європейський військовий-освітній простір шляхом впровадження архітектури всеохоплюючого навчання.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.