Новини

Затишна взимку та прохолодна влітку: у Чернівцях утеплять велику школу

Фото з фб-сторінки ліцею №18

Чернівецький ліцей №18 (колишня школа №6) зроблять енергоефективним. Тут проведуть ремонт, після якого заклад стане теплим взимку та прохолодним у гарячу пору.

Про це розповів заступник міського голови Василь Зазуляк, пише molbuk.ua

На це ліцей отримав додатковий грант від фонду Е5Р у розмірі 800 тисяч євро. Ремонт планують завершити до вересня наступного року.

“Це великий заклад, там чимало проблем із системою опалення, термомодернізацією. Будемо утеплювати фасад, цоколі, замінювати вікна у рамках проєкту. А ремонт даху зробимо коштом міського бюджету. Плануємо зараз розпочати роботи, а у 2024 році обов’язково закінчити”, – каже В. Зазуляк.

У рамках проєкту за фінансування НЕФКО, Швеції та Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) у Чернівцях капітально відремонтували 33 громадські будівлі. Серед них – 16 шкіл, 15 дитячих садків і 2 заклади охорони здоров’я, які раніше потерпали від тепловтрат.

Завдяки заходам підвищення енергоефективності споживання первинної енергії зменшилося на 39%. За оцінками, це дозволить міському бюджету заощадити близько 1,73 мільйони євро на рік. Проєкт приніс користь для понад 18 тисяч дітей та персоналу і 23 тисяч пацієнтів.

Реконструкцію розпочали у 2018 році. Майже всі об’єкти завершили до повномасштабного вторгнення. Кредит НЕФКО склав 4,4 мільйони євро, грантове фінансування Е5Р – 3,8 мільйони євро, внесок із місцевого бюджету – 2,6 мільйони євро. Загальна сума вийшла 10, 8 млн євро.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.