Новини

“Важливо, щоб люди не забували історію”: у Чернівцях відкрили виставку присвячену єврейському народу

Сьогодні, 14 листопада, у Чернівцях відкрили виставку “Мотиви Штетлу” українсько-ізраїльського художника Альберта-Лайзера Фельдмана.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Урочисте відкриття виставки за участі автора відбулося у Центрі культури “Вернісаж”.

На картинах намальовані євреї Східної Європи, які могли ходити вулицями Чернівців. Це одна із головних тем творчості живописця.

“Моя мрія – намалювати шість мільйонів євреїв, які були знищені під час Голокосту. Навряд чи, звичайно, я зможу це зробити, але мені важливо, щоб люди не забували історію. Ця мрія мене надихає рухатися далі” – каже художник.

Виставку назвали на честь єврейських міст “Штетл”. Це невеликі містечка. Їх було багато в Україні, у тому числі і в Чернівецькій області. Вони жили та розвивалися за рахунок базару та ярмарки.

На багатьох картинах зображені музичні інструменти, танці, співи. Тому, що автор хотів передати атмосферу Штетлів.

Альберт-Лайзер Фельдман – психолог-лікар, громадський діяч, член Національної спілки художників України та член Спілки художників Ізраїлю.

“На жаль, я незнайома з творчість цього митця. Проте з його картин зрозуміла, як мене сильно вражає життя єврейського народу. На таку виставку треба приходити, адже Україна багатонаціональна, чимала кількість представників цього народу захищають нас сьогодні”, – говорить відвідувачка Лариса.

Виставка діє щодня, окрім понеділка, до 2 грудня 2023 року.

Авторка: Ангеліна Петльована

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.