Новини

У Тернополі засудили працівника ритуальної служби за крадіжку золота з померлих

В Тернополі працівника ритуальної служби засудили до 5 років позбавлення волі. Правоохоронці встановили, що чоловік викрадав золоті речі з покійників.

В Тернопільському міськрайонному суді прокурори довели, що він скоїв щонайменше три такі крадіжки, пише zaxid.net.

Під час досудового слідства поліцейські встановили, що у лютому 2023 року водій приватної ритуальної служби перевозив двоє тіл тернополян, які загинули в ДТП. Чоловік на безлюдній вулиці зупинив автомобіль, переконався, що за ним ніхто не стежить, і зняв з покійників золоті ланцюжки із хрестиками.

“У червні цього ж року обвинувачений викрав перстень з руки померлого, коли перевозив його тіло з геріатричного будинку до моргу”, – розповіла ZAXID.NET речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Долішня.

Родичі померлих помітили, що на їх рідних не має золотих прикрас. Тернополяни написали заяви в поліцію про зникнення цінних речей. Після розслідування і допиту свідків правоохоронці встановили особу крадія.

“Суд відбувся 8 листопада. Під час засідання прокурори довели, що саме обвинувачений викрав золоті прикраси. Загальна сума збитків – 32 тис. гривень”, – додала Леся Долішня.

В суді чоловік розкаявся, однак суддя Тернопільського міськрайонного суду не знайшов підстав для пом’якшення вироку. За публічного обвинувачення прокурорів тернополянина засудили до 5 років позбавлення волі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.