Новини

Із сектора Гази евакуювали ще одну групу українців

Ще 11 українців вийшли з території сектора Гази до Єгипту у ніч проти суботи, 11 листопада. Загалом вдалося евакуювати вже 214 громадян України.

Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

За словами Корнійчука, українці разом з девʼятьма молдованами, яких також вдалося евакуювати вночі, вилетять рейсом з Каїру до Кишинева.

“В аеропорту Каїру вже 160 громадян України й Молдови пройшли реєстрацію і мають відлетіти евакуаційним рейсом до Кишинева. Дипломати працюють, щоб евакуація відбулася вчасно й без пригод”, — додав Корнійчук.

Посол наголосив, що ізраїльська і єгипетська сторони надали 229 дозволів на виїзд громадян України та завдяки їм українці перетинають кордон.

Нагадаємо, 1 листопада із сектора Гази через пункт пропуску на кордоні з Єгиптом почали евакуювати іноземців. Процедура відбувається в алфавітному порядку, згідно з їхнім громадянством. Загалом виїхати хотіли понад 350 українців.

8 листопада з Гази евакуювали першу групу українців — 43 людини. Також Україна в рамках операції допомогла вивезти із зони бойових дій 36 громадян Молдови.

9 листопада евакуювали 160 українців і дев’ять громадян Молдови.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.