Новини

МВФ і Україна домовились про наступний транш на 900 мільйонів доларів

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) досягли домовленостей на рівні персоналу щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування (EFF), який відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн дол.

Про це повідомляє пресслужба МВФ.

“Співробітники Міжнародного валютного фонду (МВФ) і українська влада досягли угоди на рівні персоналу (SLA) щодо оновленого набору економічної та фінансової політики для другого перегляду 4-річної угоди про розширене фінансування (EFF). SLA підлягає затвердженню Виконавчою радою МВФ”, – йдеться в повідомленні.

У МВФ зазначають, що всі кількісні критерії ефективності на кінець червня та індикативні цілі на кінець вересня виконано. Крім того, більшість структурних контрольних показників також було досягнуто. Відповідно, це відкрило шлях для розгляду виконавчою радою МВФ, що дало б змогу виплатити близько 900 млн доларів.

“Я радий повідомити, що співробітники МВФ і українська влада досягли домовленості на рівні персоналу щодо другого перегляду EFF. Угода підлягає схваленню виконавчою радою МВФ, розгляд якої очікується в найближчі тижні”, – зазначив представник МВФ Гевін Грей, після завершення обговорення у Варшаві.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.