Новини

Дефіцит цих вітамінів призводить до випадіння волосся та виникнення сивини

Вітаміни є важливими складниками нашого харчування, і їх наявність або відсутність може мати вагомий вплив на здоров’я. Тому варто знати, дефіцит яких вітамінів призводить до сивини.

Про це йдеться у пості нутриціолога Віри Курин в Instagram.

Що призводить до виникнення сивини
Зокрема, багато хто вважає, що сивина – це генетика, але це далеко не завжди так.

Нутриціолог каже, що рання сивина з генетичних причин проявляється в період до 30-35 років. Дослідження всіх випадків після цього віку показали, що у 80% випадків посивіння характеризується недоліком мікро- та макронутрієнтів.

Низький рівень вітамінів групи B, фолієвої кислоти, біотину та вітаміну B12, а також вітаміну D, заліза та селену, супроводжує появу сивого волосся навіть у дитячому та підлітковому віці.

“Якщо ви не готові раніше часу бачити в дзеркалі сріблясті пасма, постарайтеся виключити не генетичні фактори негативного впливу на організм і заповнюйте дефіцити вітамінами або добавками”, – йдеться у повідомленні.

Симптоми нестачі вітамінів взимку
Авітаміноз – це дефіцит в організмі одного або групи вітамінів. Найчастіше він трапляється навесні, проте нестача вітамінів узимку – не менш часте явище.

Відсутність збалансованого харчування, недостатня кількість у раціоні продуктів, що містять корисні речовини та вітаміни – все це призводить до авітамінозу взимку.

Основні ознаки та симптоми нестачі вітамінів взимку включають:

– ламке волосся та нігті
– тріщини у куточках рота
– кровоточивість ясен
– випадання волосся
– перепади настрою
– біль у кістках
– втрата апетиту
– втома
– сонливість
– апатія
– часті застуди
– м’язова слабкість
– проблеми із пам’яттю
– задишка
– нерегулярне серцебиття
– оніміння або поколювання в руках та ногах

Взимку організм людини особливо потребує вітамінів для здоров’я. І ключ до цього – здорове та збалансоване харчування.

Взимку вітаміни необхідні для підвищення імунітету, вітаміни для бадьорості та енергії, а також для запобігання сухості й тьмяності шкіри та волосся. Віддавайте перевагу продуктам з максимальним вмістом клітковини, мінералів та вітамінів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.