Новини

Як не помилитися у виборі коштовних прикрас: корисні поради від власника ювелірної майстерні Pozhoga*

Світ ювелірних виробів – це насамперед про вишуканість і елегантність. Хоч багато людей носять коштовні прикраси щодня, процес їхнього створення зрозуміти важко. Звісно, розібратися в усіх нюансах можна з професійною допомогою, та, на жаль, нагода поспілкуватися з ювелірами трапляється вкрай рідко. Але таки трапляється! Днями власник ювелірної майстерні Pozhoga Дмитро Пожога поділився з нами тонкощами вибору прикрас, секретами догляду за ними та розповів про тренди.

— Для початку розкажіть, які прикраси нині популярні?

— Справжні тренд сезону – мінімалистичні ланцюжки різних довжин і форм, які вражають своєю простотою та вишуканістю. Це універсальні прикраси, що пасують до будь-якого образу, додаючи йому неповторного шарму. Якщо ж ви прагнете блиску і краси, то яскраві дорогоцінні камені, зокрема, сапфіри, топази та смарагди, стануть вашими найкращими друзями. Вони допоможуть створити блискучий і неповторний образ. Наголошу – дорогоцінні камені завжди актуальні, мода на них не минає ніколи. Ті, хто хоче виглядати загадково й неординарно, можуть приглянутися до прикрас із етнічними мотивами або деталями у стилі бохо. Такі вироби, як правило, мають власну історію й прихований зміст.

— Далеко не кожен уміє вдало підібрати прикрасу. Що порадите тим, хто боїться помилитися в такій недешевій покупці?

— Насамперед треба подумати над тим, який стиль вам подобається. Це може бути і класика, і футуристична вишуканість, і захопливий вінтаж? Пам’ятайте: ваш стиль – це ваша візитівка, і саме на нього треба опиратися, обираючи собі прикраси! Також варто прикинути, де і коли ви одягатимете свою прикрасу. Це не менш важливо, адже вона може бути як яскравим акцентом вашого повсякденного гардеробу, так і блискучим доповненням до вечірнього образу чи чарівним подарунком.

Не забудьте про кольори, матеріали та форми, які вас приваблюють – ваші коштовності повинні віддзеркалювати вашу особистість!

— Гарантія якості виробу – це проба?

— На жаль, ні. Проба не завжди гарантує справжність прикраси. Нерідко її можуть підробити. Тому краще надавати перевагу ювелірним виробам від відомих компаній або перевірених брендів. Так ви точне уникнете ризику підробки.

— А що робити, коли жодна з приміряних прикрас не викликає вау-ефект?

— Хвилюватися через те, що не вдалося обрати прикрасу – не варто. У ювелірній майстерні ми готові створити її для вас. І насправді це дуже просто: ви надаєте нам розміри і фотографії, а ми старанно реалізуємо ідею в реальність. Кожен аспект розробляється з вкрай ретельно, відтак віддзеркалюється у наших 3D візуалізаціях та прототипах виробів з пластику. Так наші ювеліри перевіряють кожну дрібну деталь.

— А це не надто дового?

— Робота насправді кропітка, тож обговорення проєкту може тривати кілька місяців. Але воно того варте. Загалом створення прикраси – цікавий процес, який приносить задоволення. А справжньою насолодою ювелірів є те, коли клієнт радісно носить твій виріб. Наприклад, нещодавно ми мали цікавий досвід: клієнт замовив у нас ювелірний виріб з релігійною тематикою. Над замовленням ми два місяці, протягом яких зробили понад п’ятдесяти різних змін. Процес був захопливим і насиченим. Ваша ідея – наше втілення.

— Чому ланцюжки часто рвуться або втрачають колір? Чи можна цьому запобігти?

— По-перше, важливо розуміти, що кожен ювелірний виріб має свої правила використання, яких важливо дотримуватися. Наприклад, якщо ви щодня носите ланцюжок або піддаєте його фізичному навантаженню під час занять спортом, то він може стати більш вразливим до пошкоджень. По-друге, рекомендую звертати увагу на матеріали, з яких виконана прикраса. Якщо виріб виготовлений з низькоякісних складників, закономірно, що він швидко втратить свою якість і блиск. По-третє, надійність виробів залежить і від технічних аспектів виробництва. Якщо при виготовленні відбувся збій і ланки не були надійно з’єднані, то такий ланцюжок може розірватися від найменшого натиску.

Втрата кольору – не менш цікаве питання. Наголошую, що золоті прикраси взагалі не повинні темніти. Навіть найменші окислення означають, що була порушена технологія виробництва. Натомість срібні вироби темнітимуть у будь-якому випадку, особливо якщо вони активно використовуються. Щоб запобігти втраті кольору, срібні вироби потрібно час від часу чистити. Зробити це можна вдома, використовуючи розчин соди та нашатирного спирту. Звісно, професійне очищення у майстерні спеціальним обладнанням буде ефективнішим.

— Як вам вдається бути в тренді, коли все стрімко розвивається?

— Світ ювелірних виробів не стоїть на місці, тренди і тенденції в нашій сфері швидко змінюються. Проте, на першому місці для нас завжди залишаються клієнти. До речі, ми зробили ще один важливий крок, щоб бути ближче до вас: уже наприкінці листопада ви можете знайти нас у новому офісі: Чернівці, ТЦ “Проспект”, офіс 326.

м. Сторожинець, Чернівецька обл., вул. Шевченка, 33
т.: +38 098 658 66 08
Instagram: jw.pozhoga

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.