Новини

Отримали по 10 тисяч гривень: у Чернівцях молодим науковцям вручили сертифікати на іменні стипендії

Сьогодні, 9 листопада, у Чернівцях молодим вченим вручили сертифікати на іменні стипендій за наукові досягнення.

Сертифікати отримали 30 молодих науковців з вищих навчальних закладів, зокрема КНТУ, БДМУ та ЧНУ, пише molbuk.ua.

Одноразові іменні стипендії науковці отримали у розмірі 10 тисяч гривень. Найбільше сертифікатів отримали науковці з ЧНУ.

Молоді науковці зізнаються, що для них подібні визнання дуже приємні.

“Моя галузь це філософія і релігієзнавство. А саме, сфера міжрелігійної комунікації. Всі мої статті, наукові проєкти, монографії стосуються цього питання. Далі планую працювати в цій царині тому, що є багато світоглядних проблем. Наш регіон взагалі цікавий, він транскордонний, питання міжрелігійної та культурної комунікації в умовах війни є актуальними”, – говорить докторка філософських наук і доцентка кафедри філософії та культурології ЧНУ Ірина Горохолінська.

Читайте також: Науковець із Чернівців Віталій Яремчук передав іменну стипендію на благодійний збір – відео

Багато вчених планують брати участь в інших проєктах.

“Брала участь у проєктах молодих учених від міністерства освіти. Також писали велику кількість статей, досліджували актуальні питання економічних проблем держави під час війни і як будемо відбудовувати нашу державу після війни. Планую ще брати участь у різних проєктах, які будуть організовуватися на місцевому та національному рівні”, – каже кандидат економічних наук та доцент катедри фінансів і кредиту ЧНУ Максим Марич.

Завідувач кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства ЧНУ Юрій Халавка теж отримав стипендію, каже, що це дуже важлива і хороша ініціатива.

“Я подавав науковий доробок за минулий рік. Потім комісія при міській раді виставляли рейтинг. У Чернівцях є великий науковий потенціал. Така стипендія має стимулювати і надихати інших, бо це хороша система відзначення”, – сказав Юрій Халавка.

Рішення про призначення одноразових іменних стипендій було ухвалено цього року виконкомом Чернівецької міської ради.

Стипендія для молодих науковців від Чернівецької міської ради будуть виплачуватимуть і у наступні роки. Їх отримуватимуть молоді науковці до 35 років або молоді доктори наук до 40 років. Є чітке рейтингування, де враховуються статті у наукових журналах, виступи на конференціях тощо.

Авторка: Ангеліна Петльована

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.