Новини

Забрали водійські права, але продовжував порушувати: на Буковині судитимуть 19-річного водія

У Чернівецькій області судитимуть 19-річного хлопця, який позбувся водійських прав через перебування за кермом у нетверезому стані.

Рішенням суду його позбавили права керування транспортними засобами строком на один рік. Але хлопець не виконував постанову суду. За це його судитимуть.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

19-річного жителя міста Вашківці у січні цього року, відповідно до постанови Першотравневого районного суду Чернівців, було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Його було оштрафовано у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Незважаючи на постанову суду, порушник знову продовжував керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. У лютому поточного року його знову оштрафували за водіння у нетверезому стані, а у травні – поліція склала протокол через відсутність водійських прав.

Вижницький районний суду чоловіка визнав винним та наклав стягнення у розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури зібрали достатню кількість доказів систематичного невиконання судового рішення буковинцем та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно порушника до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

За вчинене порушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.