Новини

«Побачив, як насправді виглядає війна»: військовий та музикант із Чернівців – про службу в ЗСУ – відео

Офіцер ЗСУ Саша Буль (Фото:Прес-служба Ukrainian Witness)

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну письменник, співак із Чернівців, композитор та ведучий подкастів Олександр Буліч, відомий як Саша Буль, мав щільний гастрольний графік. Зараз він служить у ЗСУ, проте не припиняє писати пісні.

Українська авдиторія знає його, насамперед, за хітами “Тримаєм посадку” та “Зі смертю під вінець”. Після початку повномасштабного вторгнення він відклав творчі плани й тепер служить у піхоті Збройних Сил України.

У новому відео проєкту Український Свідок він розповів про бойовий досвід та творчі плани.

“Раніше я мав сто двадцять концертів на рік. Встигав на репетиції, займався іншими проєктами та подорожував. — розповідає він. — Але зараз я не можу реалізувати більшість творчого доробку, бо служу у Збройних Силах. Я виконую низку рутинних задач, які наближають нас до перемоги”.

Зараз артист не на лінії фронту, але мав бойовий досвід у минулому.

“Коли бувало страшно, я починав говорити до себе, — згадує він. — Мовляв, ну що, хотів повоювати, побачив як насправді виглядає війна?”.

Саша Буль також розповів про своє ставлення до українців, які виїхали за кордон та вважають, що це “не їхня війна”. До них він ставиться категорично.

“Ти втік з країни й тобі треба виправдати себе, — міркує він. — Ми не можемо заборонити таким людям повертатись у країну, в нас немає відповідного інструменту. Але такі люди мають бути „тавровані“. Має бути чітка лінія, що відмежує втікачів та зрадників від тих, хто залишився на боці України. Це може бути обмеження виборчого права, заборона займати певні посади тощо”.

Читайте також: Музикант із Чернівців, який служить у ЗСУ, отримав почесний нагрудний знак

“Дивишся на них – і стає тепло на душі”: боєць із Чернівців рятує на фронті покинутих тварин

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.