Новини

У Чернівцях нацгвардійці вручили пораненому бійцю посвідчення УБД – відео

Солдат Олександр Якименко отримав своє поранення під Бахмутом понад 10 місяців тому. Мінно-вибухове поранення було надзвичайно складним, лікарі боролись за його життя.

Про це повідомляє Західне територіальне управління Національної гвардії України.

Потім 10 місяців лікувань: у Дніпрі, Києві, Львові та Чернівцях, де військовий перебуває і зараз. Олександр розповідає, що у певні моменти буває відчуття самотності. З ним допомагають боротись побратими, лікарі, друзі та близькі.

У Нацгвардії переконані, що відповідальність за кожного бійця лежить на військовому формуванні. Особливо це стосується поранених побратимів та родин загиблих героїв. Тому аби підтримати Олександра у один з медичних закладів Буковини завітало командування місцевого підрозділу НГУ та голова громадської організації “Ветерани та пенсіонери правоохоронних органів та Збройних сил України” Василь Хащук. Вони хотіли не просто підтримати пораненого бійця, а й вручити йому посвідчення учасника бойових дій та відомчу нагороду.

“Вдячний, хоч я знаходжусь зараз тут, у Чернівцях, а моя військова частина у Харкові, про мене не забули, вручили медаль, посвідчення учасника бойових дій. Відчуваю, що Національна гвардія – це одна дружня велика сім’я і ми разом йдемо до перемоги”, – розповідає Олександр.

Командування місцевого підрозділу НГУ переконано, що після поранення нацгвардієць зможе повернутись до військової служби. Адже він має той самий досвід бойовий досвід, яким можна ділитись з іншими.

“Ми вас чекаємо у військовій частини, щоб ви передавали свій досвід. Повірте, Ви потрібні Національній гвардії, командуванню військ, ми всі дуже дякуємо вам за службу, – говорить заступник командира частини підполковник Валерій Крижановський. – Кожен поранений потребує уваги. Не буває легких, важких поранень, всі військовослужбовці НГУ захищені і вони мають бути в цьому впевненні. Їхній подвиг буде записаний золотими літерами в історії нашої держави”.

“Хочу подякувати командуванню Національної гвардії, що на прикладі нашого бійця Олександра, несе повну відповідальність, моральну і матеріальну, за кожного свого військовослужбовця. Олександр на протязі 10 місяців поміняв чотири міста лікування, та в якийсь момент у нього виникла думка, що він ніби залишився сам, але як ми бачим, це не так. Хочу зазначити, що поки він служить – за нього несе відповідальність Нацгвардія, але після закінчення служби, ми всі – суспільство повинні нести за нього відповідальність” – зазначив Василь Хащук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.