Новини

Зеленський доручив уряду виконати вимоги ЄС для переговорів про вступ

Президент Володимир Зеленський у середу підписав указ “Про деякі заходи з підготовки до переговорного процесу зі вступу України до Європейського Союзу”, який доручає уряду виконати відповідні кроки.

Документ опублікований на сайті Офісу президента, повідомляє “Європейська правда”.

В указі, який набуває чинності одразу після опублікування, Зеленський доручив уряду завершити виконання рекомендацій Єврокомісії, згаданих у звіті про розширення, опублікованому сьогодні.

Також Кабмін повинен ініціювати консультації з Єврокомісією щодо “організаційних аспектів переговорного процесу зі вступу”, а за їхніми підсумками та після схвалення рішення самітом ЄС – внести пропозиції щодо складу переговорної делегації.

Уряд повинен покращити координацію органів влади в євроінтеграційних питаннях і практику розробки євроінтеграційних законів, а також підготувати законопроєкт про затвердження нової Національної програми адаптації законодавства України до права ЄС.

В указі вказано, що його метою є “забезпечення реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.