Новини

Звільнення на спокій Митрополита Данила: хто керуватиме Чернівецькою єпархією

Після звільнення на спокій владики Данила керувати Чернівецькою єпархією тимчасово доручено митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу.

Про це повідомив речник Священного синоду Євстратій Зоря.

Він підтвердив, що на прохання владики Данила його за віком і станом здоровʼя звільнено на спокій з подякою за довголітню працю.

“Розглянувши подане Преосвященним Данилом, митрополитом Чернівецьким і Буковинським, прохання про звільнення його від управління єпархією та почислення на спокій за віком та станом здоров’я, а також заслухавши його особисті пояснення, Синод ухвалив рішення це прохання задовольнити. Священний Синод висловив подяку Преосвященному митрополиту Данилу за довголітнє служіння і працю на чолі Чернівецької єпархії. Тимчасово керуючим Чернівецькою єпархією Синод призначив Преосвященного Іоасафа, митрополита Івано-Франківського і Галицького”, – йдеться у повідомленні Священного Синоду.

Що відомо про митрополита Іоасафа

Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іосаф (в миру – Іван Кузьмич Василиків) народився 1955 року в с. Грушів, Дрогобицького району Львівської області.
Закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника/
З квітня 1997 року єпископ Донецький і Луганський УПЦ КП, 29 жовтня 1997 року призначений єпископом Івано-Франківським і Галицьким УПЦ КП, у 2002 році піднесений до сану архієпископа, а у 2012 році – до сану митрополита, з 2019 року митрополит Івано-Франківський і Галицький ПЦУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.